White Island: Een Indrukwekkende Levende Vulkanische Bestemming

Een adembenemende plek

White Island, gelegen op 49 kilometer afstand van de kust van Whakatane in the Bay of Plenty, staat bekend om zijn actieve vulkaan. Deze bestemming is een absolute aanrader voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Plan je bezoek

Hoewel het eiland momenteel gesloten is voor toeristen vanwege een recente uitbarsting, willen we toch graag onze ervaringen delen.

White Island kan worden bezocht per helikopter of per boot. De eerste optie is duurder, maar de boottocht biedt een geweldige ervaring voor een meer betaalbare prijs. Wij hebben per boot gereisd en het was fantastisch!

Een tocht naar White Island wordt georganiseerd door White Island Tours en begint bij het White Island Rendezvous Motel. Parkeergelegenheid is beschikbaar bij het motel, maar overnachten is hier niet toegestaan. Er zijn campings en gratis overnachtingsmogelijkheden op 10 tot 15 minuten rijden.

Een memorabele ervaring

De tour wordt begeleid door een ervaren gids en vindt plaats in kleine groepen. Het is absoluut een indrukwekkende belevenis. Tijdens de terugreis wordt er een lunchpakket en een flesje water aangeboden. Je kunt ook een eigen rugzak met eten en drinken meenemen, maar onthoud dat je geen eten op het eiland mag nuttigen.

De tours vinden dagelijks plaats, afhankelijk van de weersomstandigheden. Vanuit Whakatane is White Island ongeveer 1,5 uur rijden van Rotorua en Tauranga.

Praktische informatie

De tour duurt in totaal ongeveer 6 uur, dus plan een hele dag in voor je bezoek. Het is noodzakelijk om vooraf een boeking te maken, bij voorkeur enkele dagen van tevoren. De prijs per persoon is NZ$ 199 (prijsgegevens van 2015).

Als je na je bezoek aan het eiland wilt overnachten, raden we je aan om de avond door te brengen in Ohope Beach.

Conclusie

Kortom, een bezoek aan White Island is een absolute uitdaging voor natuurliefhebbers die van spanning en avontuur houden. Hoewel het eiland op dit moment gesloten is, kijken we uit naar de dag dat we deze prachtige plek weer kunnen bezoeken.