Wat maakt onze campers bijzonder?

Ontdek de unieke kenmerken van onze campers

Camper Experience is opgericht uit een liefde voor authentieke en originele buscampers. Wij hebben er bewust voor gekozen om alleen Volkswagen en Ford fabriekscampers te verhuren, voorzien van een interieur van de beste interieurbouwer van Europa: Westfalia.

Wat zijn fabriekscampers?

Fabriekscampers zijn busjes die direct vanuit de fabriek worden ingericht tot camper door de vakmensen van Westfalia. Met meer dan 100.000 interieurs op hun naam hebben zij elk detail geperfectioneerd. Camper Experience is het enige camperverhuurbedrijf in Nederland dat exclusief gebruik maakt van deze campers, in tegenstelling tot andere verhuurders die bestelwagens met zelfgebouwde interieurs aanbieden.

Voordelen van een fabriekscamper

Fijne stahoogte: In al onze campers kun je comfortabel staan (tenzij je langer bent dan 2.30 meter!). De maximale stahoogte bij de meeste andere aanbieders bedraagt 1.80/1.90 meter.

Veel ramen: Onze campers hebben maar liefst 5 extra ramen naast de 3 ramen in de cabine. Dit zorgt voor een beter uitzicht en veel natuurlijk licht tijdens het rijden en op de camping. Een gesloten cabine met beperkt zicht is niet bepaald gezellig.

Handige draaistoelen: Alle voorstoelen in onze campers zijn draaibaar, waardoor je een gezellige rondzit kunt creëren. Ideaal als het weer een keer tegenzit en je niet buiten kunt zitten.

Snel uit te klappen bedden: In al onze fabriekscampers vind je twee ruime tweepersoonsbedden die in enkele seconden kunnen worden uitgeklapt van bank naar bed. Het in- en uitklappen van bedden in zelfgebouwde campers kan meer tijd en moeite kosten. Een tijdbesparende oplossing, aangezien je elke dag je bed opnieuw moet opmaken.

Praktische watervoorziening: Onze Westfalia campers hebben een schoonwatertank van 50 liter, terwijl veel zelfbouwcampers het moeten doen met een jerrycan van 10 liter. Daarnaast is er een vuilwatertank onder de camper, die eenvoudig geleegd kan worden op speciale plaatsen op campings. In zelfgebouwde campers kan het vuile water gemakkelijk de grond in verdwijnen, wat niet bepaald milieuvriendelijk is.

Lekkere standkachel: Onze VW T3 & T4, Ford Nuggets en Fiat McLouis campers zijn voorzien van een comfortabele standkachel. Ideaal voor frisse dagen in het voor- of najaar, of als je naar Scandinavië reist. De standkachel werkt onafhankelijk van de motor en gebruikt diesel als brandstof – een functie die je niet zult vinden in zelfbouwcampers.

We kunnen nog veel meer details opsommen die onze fabriekscampers zo speciaal maken, maar de genoemde punten geven al een goede indruk van alle voordelen die ze bieden. Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, neem dan gerust contact met ons op per e-mail of telefoon!

Geschreven door: Ralph, eigenaar Camper Experience en fanatiek camperliefhebber

Wil je meer lezen? Bekijk dan ook onze andere blogs.