Wandelen naar de bron van de Rijn

Op weg naar de Oberalppas

Vandaag is het een belangrijke dag, want we gaan wandelen vanaf de Oberalppas naar de bron van de Rijn. Hoewel het al oktober is, zijn we gelukkig met het weer. Het lijkt erop dat er alleen wat sneeuw hoog op de toppen ligt en het pad is begaanbaar. We hebben gisteren nog wat tips gekregen van Nicole, de eigenaar van camping Viva. Ze raadde ons aan om naar de andere kant van het Lai da Tuma, het bergmeertje bij de Oberalppas, te lopen. Ook vertelde ze ons over de heerlijke Crèmeschnitte van restaurant Alpsu die we beslist moeten proberen.

Op naar de bron van de Rijn

De Oberalppas is het startpunt van onze wandeling naar het Lai da Tuma, dat wordt beschouwd als de bron van de Rijn. Maar zelfs als je niet van plan bent om te klimmen, is er genoeg te zien, zoals de opvallende rode vuurtoren langs de pasweg. Deze vuurtoren is de hoogst gelegen ter wereld en de enige in de Alpen. Het is een replica van de vuurtoren die vroeger bij de monding van de Rijn in Hoek van Holland stond. Voordat we op pad gaan, halen we nog wat informatie bij restaurant Alpsu.

De wandeling naar het Lai da Tuma

We volgen het advies en parkeren ietsje terug op de pasweg. Het begin van het wandelpad is redelijk makkelijk, maar wordt steeds steiler. We moeten zelfs een stuk door het water lopen waar het pad en de beek samenkomen. Gelukkig hebben we waterdichte wandelschoenen. Het pad is goed gemarkeerd en na ongeveer anderhalf uur komen we aan bij het Lai da Tuma. Het uitzicht is prachtig en we besluiten nog even naar de andere kant van het meer te lopen.

Terug naar de Oberalppas

Na een geslaagde wandeling beginnen we aan de terugtocht. Hoewel het dalen een uitdaging is, genieten we extra van het uitzicht. Terug op de Oberalppas belonen we onszelf met een kop thee en de heerlijke Crèmeschnitte bij restaurant Alpsu. We worden zelfs gecomplimenteerd door de waardin voor het voltooien van deze wandeling in ons vlakke land. We genieten nog van een wandeling op de camping en sluiten onze reis af met kaasfondue. Het is een geweldige ervaring geweest.