Verkenningen in Flekkefjord en Nordberg Fort

Op weg naar Flekkefjord

Vanuit onze reisdoel vandaag is de Nortripplaats bij het museum Nordberg Fort in Lista. Hoewel het museum gesloten is vanwege het laagseizoen, is de Nortripplaats nog steeds toegankelijk. De rit naar Flekkefjord is adembenemend, we genieten van het prachtige landschap met zijn meren, fjorden, bossen en gekleurde huizen. Onderweg maken we een korte stop op een rustplaats langs de weg voor een kopje koffie.

Een bezoek aan Flekkefjord

Flekkefjord is een schilderachtig kustplaatsje met een Nederlandse wijk, genaamd Hollenderbyen. In het verleden was er levendige handel tussen Flekkefjord en Nederland, wat resulteerde in de vestiging van Nederlandse inwoners en de bouw van prachtige houten huizen. Tegenwoordig staat Hollenderbyen bekend om zijn mooie huizen en het indrukwekkende straatkunstmuseum.

Ontdekking van Hollenderbyen

We verkennen Hollenderbyen en bewonderen de architectuur van de houten huizen langs de Anders Beers Gate. We worden ook getrakteerd op een aantal opvallende straatkunstwerken, gemaakt door zowel Noorse als internationale kunstenaars.

Verwennerij bij Tollboden Bakeri

We laten ons verwennen bij Tollboden Bakeri, een bekende bakkerij aan het water, waar we genieten van heerlijke baksels en pizza’s. Het is een leuke afwisseling van onze normale camperlunch en we kunnen ontspannen op het terras zitten en van onze maaltijd genieten.

Verkenning van Nordberg Fort

Na ons bezoek aan Flekkefjord gaan we naar het Nordberg Fort, dat onderdeel was van de Duitse verdedigingslinie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoewel het fort gesloten is, kunnen we nog steeds de indrukwekkende fortificaties bewonderen en overal doorheen lopen. We krijgen ook een prachtig uitzicht vanaf de schapenheuvel waar ooit Duits afweergeschut was geplaatst.

Genieten van het landschap en de geschiedenis

We genieten van het weidse uitzicht en de historische betekenis van het fort. We bekijken ook twee oude watermolens langs de steile beek tussen Hervoll en de zee, waar vroeger graan werd gemalen. Onze avondwandeling langs de kust wordt glorieus dankzij de schitterende omgeving en een prachtige zonsondergang.

Een dag vol ontdekkingen

Onze dag in Flekkefjord en Nordberg Fort was een avontuurlijke en interessante reis. We genoten van de schoonheid van de natuur, de historische bezienswaardigheden en de lokale lekkernijen. Met een gereden afstand van 128 kilometer kunnen we tevreden terugkijken op deze dag vol ontdekkingen.