Tips voor vermaak op regenachtige dagen op de camping

Ben je heerlijk op vakantie en aan het kamperen op een zorgvuldig uitgekozen camping, en dan komt het slechte weer om de hoek kijken! Slecht weer op de camping kan de stemming behoorlijk bederven, maar gelukkig hebben wij veel ervaring opgedaan met spelletjes voor regenachtige dagen op de camping. We zetten ze graag voor je op een rijtje, zodat je toch nog een gezellige middag kunt hebben!

Campingactiviteiten bij slecht weer

Tijdens slecht weer op de camping kun je je kinderen aan het tekenen, kleien of bouwen zetten, terwijl je zelf lekker kunt lezen. Maar het is ook gezellig om samen iets te doen. Dus schenk wat drinken in, pak desnoods een schaaltje chips en speel een spelletje!

Gezellige kaart- en bordspelletjes voor regenachtige dagen op de camping

Uno is zonder twijfel het nummer 1 spelletje op de camping. Het is een kaartspel waarbij het doel is om als eerste al je kaarten kwijt te raken. Geschikt voor alle leeftijden en ideaal om mee te nemen naar het strand of een uitje. Een andere kaartspel dat leuk is op de camping is Skip-Bo, waarbij je probeert om zo snel mogelijk al je kaarten weg te spelen.

Voor de wat jongere spelers is Beverbende een geschikt kaartspelletje. Het is makkelijk uit te leggen en de potjes duren niet lang. Een klassiek spelletje dat je kunt spelen met vijf dobbelstenen en een scoreblokje is het spelletje Yahtzee. Ook Triominos is een leuk spelletje om mee te nemen. Het is wat zwaarder, maar er zijn compactere versies beschikbaar voor op de camping.

Voor wat meer tactiek kun je Qwixx spelen, een gekleurde variant van Yahtzee. Het draait hierbij om slim kiezen wat je afkruist op het scoreblok. Rummikub mag natuurlijk ook niet ontbreken op de camping. Het spel brengt leuke herinneringen met zich mee en is gezellig om te spelen onder de luifel.

Voor die dagen dat het echt slecht weer is, kun je Halli Galli spelen. Elke keer als er vijf dezelfde soorten fruit op de aflegstapel liggen, moet je zo snel mogelijk op de bel rammen. Een ander snel spelletje is Ezelen, waarbij je vier kaarten van dezelfde kleur moet krijgen voordat de anderen dat doen. Des te sneller je de ezel hebt, des te beter! Regenwormen is niet alleen een leuk spelletje, maar ook goed om te oefenen met hoofdrekenen.

Als je met wat oudere kinderen bent of vakantievrienden hebt, is Hitster een aanrader. Dit muziekspelletje is leuk om te spelen en je hebt geen uitgebreide muziekkennis nodig. Dobble is handig om overal mee naartoe te nemen en is leuk om te spelen in de voortent of op het strand. Familie Poen is een simpel en gezellig spelletje waarbij je plastic muntjes kunt verdienen. Handig voor in een restaurant.

Voor een spelletje vergelijkbaar met 30 seconds kun je Half a minute op je telefoon proberen. De vragen zijn uitdagend en het spel is leuk om te spelen tijdens een familieweekend. Ten slotte hebben we ons eigen spelletje Kampeerklets, vol gesprekskaartjes over kamperen. Een leuk spel voor jong en oud, met grappige en interessante vragen over kamperen.

Conclusie

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met deze spelletjes voor regenachtige dagen op de camping. Heb je zelf nog een favoriet spelletje dat niet in ons lijstje staat? Laat het ons dan weten via onze social media kanalen!

En wat betreft slecht weer op de camping, onthoud dat achter de wolken altijd de zon schijnt en met deze tips kun je gedoe door slecht weer voorkomen!