Tips voor Veilig Reizen

Veilig op reis

We hebben allemaal wel eens een tegenslag gehad tijdens het reizen, zoals een lekke band, een verzwikte enkel of een snijwond. Maar hoe kun je je hierop voorbereiden? Hier zijn enkele tips om veilig op reis te gaan.

EHBO-koffer

In verschillende landen is het verplicht om een EHBO-koffer bij je te hebben in de camper of caravan. Hoewel er geen strenge eisen zijn aan de inhoud, is het aan te raden om te kiezen voor een compacte verbanddoos met DIN 13164 normering.

Veiligheidshesje

Een veiligheidshesje is verplicht in verschillende landen, zoals België, Frankrijk, Italië en Spanje. Zorg ervoor dat je deze bij je hebt tijdens het reizen.

Brandblusser

In sommige landen is het verplicht om een brandblusser bij je te hebben, zoals België, Polen, Turkije en Griekenland. Het is echter aan te raden om er altijd een mee te nemen, zodat je eventuele beginnende branden kunt bestrijden.

Blusdeken

Een blusdeken is niet verplicht, maar het is wel verstandig om er een bij je te hebben. Met een blusdeken kun je kleine branden snel en veilig blussen.

Safety pen

Een safety pen met gordelsnijder is een handig hulpmiddel om jezelf en anderen te kunnen bevrijden in geval van nood. Zorg ervoor dat je deze altijd bij je hebt tijdens het reizen.

Winactie en korting

Als lid maak je kans op een van de drie “Veilig op reis” pakketten van EHBO-koffer.nl en krijg je 10% korting op hun assortiment. Hou onze social media in de gaten om mee te doen aan de winactie!

Wil je op de hoogte blijven van kampeernieuws? Lees dan verder op ons blog!