Tips voor het voorkomen van inbraken in je camper

Tips voor het beveiligen van je camper tegen inbraken

In dit artikel delen we enkele eenvoudige tips om inbraken in je camper te voorkomen. Niemand wil toch terugkomen van een leuke dag en ontdekken dat al je spullen zijn gestolen? Lees verder voor handige adviezen om inbrekers buiten de deur te houden tijdens je reis.

TIP 1 – Gebruik lampjes en stickers

Vaak schrikken inbrekers al af bij het zien van lampjes en stickers. Een nep knipperend lampje in de cabine of een opvallende sticker op de ruit met de tekst ‘elektronische beveiliging’ kan de indruk wekken dat je camper goed beveiligd is. Wees echter voorzichtig met het overdrijven van deze maatregel, aangezien dit de aandacht kan trekken van dieven die denken dat er waardevolle spullen in je camper zijn.

TIP 2 – Creëer de illusie dat je thuis bent

Op onveilige plekken kun je maatregelen treffen om de illusie te wekken dat je thuis bent. Hang bijvoorbeeld een hondenriem aan de deurhendel en zet een drinkwaterbak buiten, zelfs als je geen hond hebt. Dit kan inbrekers afschrikken, vooral als je ook een paar badslippers of grote mannen slippers bij de ingang achterlaat. Een dief wil immers niet tegenover een agressieve hond of een grote man staan.

TIP 3 – Verberg waardevolle spullen

Laat wat cash of een oude portemonnee op een zichtbare plek liggen, zoals het dashboardkastje, om inbrekers af te leiden. Verstop echter je waardevolle spullen op creatieve en onzichtbare plekken. Denk aan het verbergen van je paspoort in een zak pasta, je briefgeld tussen nepgeld en je muntgeld in een lege tube zonnebrand. Op deze manier maakt een inbreker weinig kans om je kostbare bezittingen te vinden.

TIP 4 – Gebruik waxinelichtjes op batterijen

Als je ’s avonds van huis bent, kun je waxinelichtjes op batterijen gebruiken om het idee te geven dat er iemand thuis is. Zet ze op een zichtbare plek en combineer dit met de (grote mannen) slippers bij de ingang. Dit zorgt voor een veilig gevoel, aangezien het lijkt alsof er kaarsen branden in de camper.

Dit waren enkele handige tips om inbraken in je camper te voorkomen. Heb jij nog andere slimme trucs? Deel ze gerust met ons! Maar let op, je weet nooit wie er stiekem meeleest. Voor meer informatie over inbraakbeveiliging kun je ons andere blog lezen. En als je zelf tips hebt, kun je deze delen op ons forum.