Recreatiepark in Limburg met een kinderparadijs

Ontdek het unieke recreatiepark in Panningen, Limburg. Beringerzand is een camping voor het hele gezin, met name gericht op kinderen. Gevestigd in een voormalig klooster, is het park ook een ideale bestemming voor rustzoekers. Met een nieuw camperveld aan de rustige kant van het park is het ook geschikt voor camperaars.

Kindvriendelijk

Recreatiepark Beringerzand beslaat ongeveer 23 hectare verdeeld over 25 velden. Deze zijn niet alleen ingedeeld op basis van het type kampeermiddel, maar ook op basis van de leeftijd van de kinderen. Zo kunnen ze gemakkelijk vriendjes maken zonder de kleintjes uit het oog te verliezen. Elk veld is voorzien van speeltoestellen en biedt goed zicht op de glijbanen, klimtoestellen en kabelbanen.

Faciliteiten

Beringerzand is misschien niet het grootste recreatiepark, maar het biedt wel alle faciliteiten die je nodig hebt. Naast een uitgebreid animatie- en evenementenprogramma, is er een binnen- en buitenzwembad, een binnen- en buitenspeeltuin, een kinderboerderij, diverse sportvelden, een crossfietsparcours en een 18-holes midgetgolfbaan in de vroegere kloostertuin van de Paters Lazaristen. Er is zelfs een ruïne van de Lourdes-grot te bewonderen. Hondenbezitters kunnen gebruikmaken van het losloopgebied en er is zelfs een paardenpad in de planning. Daarnaast zijn er verschillende eetgelegenheden, waaronder een cafetaria, pannenkoekenhuis en restaurant. Voor boodschappen kun je terecht in de campingwinkel.

Gezellige sfeer

Veiligheid is een prioriteit op deze familiecamping. Er is een stevig hek rondom het park en de toegang wordt gecontroleerd met pasjes, een armbandensysteem en slagbomen. Ondanks deze veiligheidsmaatregelen heerst er een gezellige sfeer rondom het voormalige klooster. Er zijn geen overbodige regels en je zult nergens verbodsborden vinden. Beringerzand is opgericht door Marc en Onno Ludin, twee broers die met hun gezinnen op het park wonen. Marc is bedrijfskundige en Onno is werktuigbouwkundige. Samen hebben ze ervoor gezorgd dat Beringerzand een omgeving biedt waarin plezier en gezelligheid centraal staan.

Geschiedenis van het klooster

Camping Beringerzand heeft een rijke geschiedenis die te zien is in het hoofdgebouw bij aankomst. In 1904 werd de benodigde grond gekocht voor een buitenverblijf voor priesterstudenten. Op deze grond werden door de Lazaristen verschillende gebouwen gebouwd, waaronder een kapel, twee leeszalen en een eetzaal. Ook werd er een vijver gegraven waar de paters konden ontspannen na een lange werkdag. In 1968 vertrokken de laatste priesterstudenten en werd het terrein verkocht, waarmee camping Beringerzand werd opgericht. Het gebouw van de paters staat nog steeds in volle glorie en herbergt nu het restaurant. Ook de vijver en de ruïne van de Lourdesgrot worden gekoesterd als eerbetoon aan het rijke verleden van het klooster.

Accommodaties

Op camping Beringerzand vind je verschillende huuraccommodaties die passen bij het karakter van het park, zoals houten hutten, bamboe hutten en canvas tenten. Deze accommodaties zijn compleet en comfortabel ingericht en geschikt voor zowel stellen als grotere gezelschappen. Er is een grote verscheidenheid aan accommodaties, zoals Finse kota’s, barrels en lodgetenten.

Omgeving

In de omgeving van recreatiepark Beringerzand is er genoeg te doen. Op de receptie zijn wandelroutes verkrijgbaar die je direct vanuit de camping kunt volgen. Met een korte fietstocht van 10 minuten bereik je de Peel, een divers gebied met moerassen, heidegebieden, bossen en waterplassen. Voor wie een stad wil bezoeken, ligt het centraal tussen Roermond, Venlo en Weert. Ook kun je een ontspannen boottocht maken over de Maas met de Maashopper, inclusief fietsvervoer.

Voor ultiem speelplezier voor kinderen en voldoende faciliteiten en mogelijkheden voor andere gasten, is recreatiepark Beringerzand de ideale camping. Of je nu een seizoenplaats of vakantieplaats zoekt voor een tent, caravan of camper, er is altijd voldoende ruimte op de verschillende kampeervelden.

Meer informatie:

Camping Beringerzand

Heide 5

5981 NX Panningen

077 – 307 20 95

[email protected]

www.beringerzand.nl

Groot aanbod:

Op zoek naar een nieuwe camper of caravan? Bekijk ons uitgebreide aanbod van zowel dealers als particulieren. Of lees eerst het laatste Kampeernieuws voor meer informatie.