Op Ontdekkingstocht in Liechtenstein en Zwitserland

Vervullen van een missie

Vandaag hebben we een missie: we willen de schilderijen van Johann Ludwig Bleuler, een Zwitserse kunstenaar uit de 19e eeuw, bewonderen. Deze schilderijen zijn geïnspireerd op de Rijn en hangen naar verluidt in het Landesmuseum in Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein. Vaduz ligt op slechts 6,5 km afstand van onze camping, dus we kunnen er gemakkelijk naartoe fietsen of de bus nemen.

Ontdekkingen in Vaduz

Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein, is niet erg groot en parkeren is geen probleem. We beginnen onze zoektocht in het Kunstmuseum, dat prachtige moderne, postmoderne en hedendaagse kunstwerken herbergt. Helaas kunnen we de schilderijen van Bleuler hier niet vinden. We worden echter al snel verrast door een fototentoonstelling van Candida Höfer, een Duitse fotografe, die het gebouw en zijn interieur documenteert.

Door naar het Postmuseum

Teleurgesteld in ons missie resultaat besluiten we het Kunstmuseum te verlaten en naar het Postmuseum te gaan. Dit museum is gewijd aan posthistorie en filatelie en biedt niet helemaal het avontuur dat we zochten. Desalniettemin krijgen we als Erlebnisspass-houders een cadeautje en een tip om de nabijgelegen SchatzKammer te bezoeken.

Wauw-moment in de SchatzKammer

We betreden de SchatzKammer met een speciale toegangskaart en worden gecharmeerd door de prachtige collectie. Tot onze verrassing ontdekken we 16 van de schilderijen van Bleuler, waar onze missie om draaide. De schilderijen tonen de Rijn vanaf zijn bron in Zwitserland tot aan de monding in Rotterdam. We kunnen zelfs een mooie foto maken van de waterval van Schaffhausen voordat we vriendelijk maar streng worden verzocht om geen foto’s te nemen.

Een spannende fietstocht en de ‘Zwitserse Grand Canyon’

Na ons bezoek aan Liechtenstein fietsen we verder stroomopwaarts langs de Rijn. We volgen een schilderachtige fietsroute door de adembenemende Rijnkloof, ook wel bekend als de ‘Zwitserse Grand Canyon’. Onderweg genieten we van prachtige uitzichten en maken we kennis met de veelzijdige natuur en cultuur van dit gebied.

Flims-Laax: de perfecte uitvalsbasis

We bereiken uiteindelijk ons eindpunt van vandaag: de dorpen Flims en Laax. Deze liggen prachtig hoog boven de Rijn en bieden samen veel toeristische attracties. We parkeren de camper in Laax en verkennen de omgeving met elektrische mountainbikes. De rit brengt ons langs pittoreske plekjes, waaronder de Caumasee.

Genieten van de Zwitserse keuken

Na een actieve dag bezoeken we een restaurant in Flims met een vegetarische en veganistische keuken. We genieten van heerlijke maaltijden voordat we terugkeren naar de camping.

Terug naar de camping

Al met al was het een enerverende dag vol ontdekkingen en nieuwe ervaringen. Morgen zetten we onze reis voort richting Disentis en zijn we hoopvol over wat we daar zullen vinden.