Ontdek de veelzijdigheid van Noord- en Midden-Limburg

Ontdek de prachtige natuurparken, geniet van lokale specialiteiten en ga heerlijk fietsen en wandelen in Noord- en Midden-Limburg. Met zoveel diversiteit is het gemakkelijk om verliefd te worden op deze regio. Hier vind je 10 tips voor een bijzondere vakantie in eigen land.

Fietsen tussen de asperges

De fietstocht ‘Aspergeroute Leudal’ is een prachtige route die je het hele jaar door kunt fietsen. Maar als je tussen half april en eind juni gaat, zie je ook de aspergevelden in volle glorie. Geniet van het landschap en stop onderweg bij de restaurants die verse aspergegerechten serveren.

Vogels spotten in Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is een uniek natuurgebied waar je kunt wandelen en genieten van de mooie vogels die hier broeden. Er zijn verschillende wandelroutes en vanuit de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over het landschap.

Archeologische vondsten in Roermond

Maak een wandeling door de stad Roermond en ontdek de archeologische vindplaatsen. Met behulp van een app kom je meer te weten over de geschiedenis van deze plekken.

Shoppen bij Designer Outlet Roermond

Designer Outlet Roermond is een paradijs voor liefhebbers van winkelen. Hier vind je grote merken met kortingen tot wel 70%. Het winkelcentrum is het hele jaar geopend, behalve op 1e Kerstdag en nieuwjaarsdag.

Paardrijden in Nationaal Park De Meinweg

Geniet van een huifkartocht of maak een rit te paard door Nationaal Park De Meinweg. Met tientallen ruiterpaden en een oppervlakte van 1800 hectare is dit park een paradijs voor paardenliefhebbers.

Bier proeven in de stadsbrouwerij van Weert

Bij Brouwschuur in Weert kun je de meest bijzondere biertjes proeven. Ook kun je hier je eigen bier laten brouwen volgens je eigen recept.

Fietsen door het Oorlogsmuseum Overloon

Deze fietsroute van 59 km brengt je langs indrukwekkende plekken uit de Tweede Wereldoorlog. Onderweg fiets je zelfs dwars door het Oorlogsmuseum Overloon.

Varen over de Maasplassen

Op de Maasplassen en de Maas kun je heerlijk varen. Huur een bootje of maak een ontspannen rondvaart. Ook zijn er mogelijkheden om te zwemmen, surfen, zeilen en nog veel meer.

Beesel – het drakendorp

Beesel staat bekend om het draaksteken, een theaterspektakel dat eens in de zeven jaar wordt opgevoerd. Ook is Beesel een leuke bestemming voor een fietsrit naar Duitsland.

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof

In het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof maak je kennis met de geschiedenis en oude ambachten van de regio. Het museum wordt beheerd door vrijwilligers die graag hun kennis en ervaring delen.

Er zijn tal van campings in Noord- en Midden-Limburg waar je kunt verblijven. Op onze website vind je een overzicht van campings in de regio.

Als je verliefd bent geworden op Noord- en Midden-Limburg, kun je ook overwegen om een eigen camper of caravan aan te schaffen. Op onze website vind je een groot aanbod van nieuwe en gebruikte campers en caravans.