Ontdek de Pracht van de Côte des Isles

Geniet van een ontspannen vakantie aan de prachtige Côte des Isles, gelegen aan de westkust van het Normandisch schiereiland La Manche. Deze kuststreek biedt zon, zee en strand, samen met de unieke mogelijkheid om een dagtocht te maken naar de Kanaaleilanden.

Een Fietsavontuur aan de Côte des Isles

De Côte des Isles is de ideale bestemming voor een heerlijke fietsvakantie in de zomer. Volg de kustlijn van Blainville-sur-mer naar Portbail en bewonder onderweg het oudste kasteel van Normandië, kasteel Pirou. De route is comfortabel vlak en voert je langs pittoreske Franse dorpjes met prachtige stenen huizen met vrolijk witte luiken.

Fiets over de Voie Verte in Lessay, een voormalige spoorlijn die is omgetoverd tot een prachtig fiets- en wandelpad met adembenemende uitzichten. Geniet van een lunch met heerlijke zeevruchten in Portbail, een gebied bekend om zijn oesterkwekerijen.

Verken Jersey per Fiets

Vanaf de campings aan de Côte des Isles kun je een dagtocht maken naar het eiland Jersey met de veerboot. Ontdek de prachtige vuurtoren van Corbière en volg de Corbière Walk, een fiets- en wandelpad dat je meeneemt langs pijnbomen, yucca’s en andere tropische planten die bijdragen aan de mediterrane sfeer van het eiland. Bij laag water kun je de rotsen zien die uit de zeebodem steken. Fiets vervolgens via de Route des Champs naar St. Brelade’s Bay, waar je kunt genieten van een mooie wandeling langs hoge rotsen.

Na een onvergetelijke tijd op het eiland Jersey keer je terug naar het Franse vasteland en kun je nog een bezoek brengen aan Granville. Het oude stadsgedeelte, dat omringd wordt door zee, biedt prachtige fietsmogelijkheden. Vergeet niet de roodwitte vuurtoren te bewonderen!

Tips voor een onvergetelijke vakantie aan de Côte des Isles

Wat je echt niet mag missen: Maak een uitstapje naar het eiland Jersey en neem je fiets mee voor een avontuurlijke verkenning.

Bijzondere bezienswaardigheid: Het enorme getijdenverschil zorgt ervoor dat oesters hier goed gedijen. Het verschil tussen eb en vloed kan oplopen tot 10 kilometer!

Probeer eens iets anders: Bezoek de Havre de la Vanlée in Bricqueville-sur-mer. Hier kun je het bijzondere spektakel van het droogvallen met eb en het overstromen met vloed bewonderen.

Groot aanbod campers en caravans: Ben je op zoek naar een camper of caravan voor jouw vakantie in Frankrijk? Bekijk ons uitgebreide en actuele aanbod op onze website. Hier vind je ook meer informatie over andere prachtige kampeerbestemmingen.