Ontdek de natuurpracht van Nieuw-Zeeland door te gaan wandelen

Voor veel reizigers is Nieuw-Zeeland synoniem met wandelen. Er zijn talloze wandelroutes, zowel lange als korte, die je kunt verkennen in Nieuw-Zeeland. En je hoeft geen getrainde atleet te zijn om van prachtige avonturen te genieten.

Sommige wandelingen zijn zwaarder dan andere, maar onderschat nooit je eigen fysieke capaciteiten. Bijvoorbeeld, de Tongariro-oversteek is geen eenvoudige wandeling, maar eerder een uitdagende tocht langs de flanken van een vulkaan. In hetzelfde gebied zijn er echter ook diverse kortere wandelingen mogelijk, bijvoorbeeld naar een van de vele watervallen in het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland.

Of je nu op zoek bent naar een korte of meerdaagse wandeltocht, je zult overal geschikte routes vinden. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde wandelaar, het aanbod is immens!

Het Department of Conservation (DOC), vergelijkbaar met Natuurmonumenten in Nederland, onderhoudt de meeste wandelpaden, tracks en (natuur)campings. Ze hebben een uitgebreide website waar je kunt zoeken naar (korte) wandelingen, inclusief mogelijke waarschuwingen of onderhoudswerken die worden uitgevoerd.