Ontdek de mythische Hannibal Route: De hoogste offroad trail in Europa

In Europa staat de Hannibal Route bekend als de meest uitdagende offroad trail. Deze mythische route strekt zich uit van Val d’Isère tot de badplaats Nice aan de Middellandse Zee. Het grootste deel van de Hannibal Route loopt door de Italiaanse Alpen, wat zorgt voor een adembenemende offroad trektocht door een van de mooiste gebieden van Italië en een klein stukje van Frankrijk.

Onze tocht begint bij Lac du Mont Cenis en voert ons langs bekende skigebieden, zoals die van de Olympische Winterspelen van 2006, en langs de prachtige stad Turijn. Tijdens onze verkenning ontdekken we verborgen en rustige paden in de Alpen, trotseren we steile onverharde bergpassen tot een hoogte van maar liefst 2500 meter en beleven we een spannend avontuur in de beruchte en deels ingestorte tunnel waar deze route om bekend staat.

De tunnel is vochtig, modderig, donker en smal, maar zodra we aan de andere kant van de Alpen aankomen, worden we beloond met een adembenemend uitzicht over een prachtige vallei – dit is tevens het hoogste punt van de gehele route. Later raken we vast door een grote rotsverschuiving, waardoor het lijkt alsof we dezelfde zware trail in omgekeerde richting moeten nemen. Gelukkig komen we een behulpzame Fransman tegen die ons met een graafmachine te hulp schiet en de weg naar ons toe sleept, zodat we onze route kunnen vervolgen. Na enkele uren is de doorgang weer begaanbaar en kunnen we verder met onze avontuurlijke rit in de Land Rover.

De Fransman is zeer tevreden met een lekkere fles rode wijn als bedankje en wij kijken met voldoening terug op ons prachtige avontuur.