Ontdek de geweldige Rimuss & Strada wijnen en de indrukwekkende Rijnwaterval

We hebben een interessante dag gepland met een bezoek aan de beroemde Rijnwaterval bij Schaffhausen. Maar onderweg ontdekken we dat Rimuss, het merk van de alcoholvrije champagne die we vroeger met oud & nieuw dronken, hier een wijngaard heeft. Erg nieuwsgierig besluiten we een bezoek te brengen aan hun fabriekswinkel.

Bij Rimuss kunnen particulieren het hele assortiment kopen en ze bieden ook rondleidingen en workshops mocktails maken aan groepen. Hoewel we maar met zijn tweeën zijn, wordt ons enthousiasme zeer gewaardeerd en worden we uitgenodigd voor een proeverij en een rondleiding door het magazijn en de bottelarij.

Rimuss staat bekend om de Rimuss Party, een alcoholvrije champagne gemaakt van zoete Italiaanse muskaatdruiven. Maar naast de bekende Party hebben ze ook alcoholvrije wijnen met een complexere smaak. Vooral de Rimuss Bianco Dry, die bijna niet te onderscheiden is van echte prosecco, maakt indruk op ons. Dit familiebedrijf dat in 1954 is opgericht, is onlangs overgenomen door een andere wijnfamilie die er de naam Strada aan heeft toegevoegd.

Na ons bezoek aan Rimuss vervolgen we onze reis naar de adembenemende Rijnwaterval. Deze waterval, een van de grootste in Europa, stort zich met geweld neer over een breedte van ongeveer 120 meter. We lopen over het voetpad langs de rivier en maken boottochtjes aan de voet van de waterval. Het is een onvergetelijke ervaring om middenin de bulderende waterval te staan en het vallende water te voelen.

Na een dag vol ontdekkingen en indrukken keren we terug naar onze kampeerplek aan de oever van de Bodensee. Dit prachtige meer, dat uitgestrekt is over 536 vierkante kilometer, grenst aan drie landen: Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. We genieten van het heldere water en de rustgevende omgeving voordat we onze avonturen voortzetten.