Ontdek de charme van Portugal tijdens je vakantie

Portugal is een geliefde vakantiebestemming voor kampeerders vanwege het aangename klimaat, de uitgestrekte kustlijn en de rijke eetcultuur. Jaarlijks reizen duizenden Nederlanders naar het zuiden van het land om te genieten van zon, zee en zaligheid. Ben jij ook toe aan een vakantie in Portugal?

Portugal is geen massale toeristische bestemming zoals andere landen. Het is iets verder rijden, want de route gaat dwars door Spanje, maar dit is eenvoudig te bereizen. Onderweg zijn er genoeg campings te vinden in Spanje voor een overnachting. Voor actuele reisadviezen kun je terecht op nederlandwereldwijd.nl.

De Algarve

De Algarve is de grootste trekpleister van Portugal, bekend om zijn prachtige stranden. Maar ook aan de Costa de Lisboa en de Costa Verde kun je heerlijk vertoeven aan het strand. Natuurliefhebbers zullen de adembenemende ravijnen in de Serra da Estrela waarderen, waar je fantastisch kunt wandelen en vogels kunt spotten.

Genieten van fadomuziek

Tijdens je vakantie is een bezoek aan de hoofdstad Lissabon een hoogtepunt. Je kunt hier heerlijk rondslenteren in het centrum en de romantische wijken met hun charmante smalle straatjes ontdekken. Andere bezienswaardigheden zijn de witte dorpjes in de Alentejo-regio en de prachtige paleizen van Sintra. Overal in gezellige restaurantjes kun je genieten van lekker eten en drinken, terwijl je je onderdompelt in de fadomuziek. Vroeger werd deze Portugese levensmuziek alleen in oude volkskroegen gezongen, maar tegenwoordig is het uitgegroeid tot een erkende zangkunst die je ook kunt beluisteren in luxere uitgaansgelegenheden.

Er zijn zowel grote als kleine campings beschikbaar in Portugal. De kleine campings worden meestal beheerd door verenigingen of gemeenten en bieden basisvoorzieningen. Als je meer comfort en luxe wilt, kun je terecht op de grotere campings. In de Algarve, Costa Verde bij Porto en aan de Costa de Lisboa bij Lissabon zijn er talloze mogelijkheden. Golfliefhebbers zullen blij zijn met de vele golfbanen in deze regio. Een tip voor augustus: het Sardines Festival in Portimão, dat plaatsvindt in de eerste helft van augustus. Hier kun je genieten van muziek, vuurwerk, optredens en natuurlijk barbecues op elke hoek van de straat. Bom proveito!

Tips voor je vakantie in Portugal

Moet je doen

Wandelen! De Algarveroute is een 250 km lange wandelroute vanaf de Spaanse grens bij Alcoutim tot aan Cabo de Sao Vicente, het meest zuidwestelijke puntje van Portugal.

Moet je zien

Praia da Marinha is een van de mooiste stranden van Portugal, met kristalhelder water, uitgestrekte stranden en imposante kliffen. Maak ook een bootexcursie naar de grotten voor een unieke ervaring.

Moet je proberen

Probeer de populaire gerechten zoals Sardines Assadas (gegrilde sardientjes), Frango Assado com piri-piri (gegrilde kip) en Ameijoas Cataplana, een gerecht met verse schelpdieren, rauwe ham en tomaten.

Wil je meer ontdekken over andere kampeergebieden? Lees dan verder op onze website.

Ben je zelf op zoek naar een camper of caravan? Bekijk ons aanbod en vind jouw ideale vakantievoertuig.