Ontdek de betoverende Kemeri Nature Resort

Kemeri Nationaal Park biedt een adembenemend natuurspektakel in Letland. Vanuit Ventspils gaan we op weg naar onze volgende bestemming, Riga, en maken we een tussenstop in het park. Hier worden we hartelijk verwelkomd door een Nederlandstalige parkeerwachter die graag een praatje maakt.

Een wandeling door het moerasgebied

In Kemeri Nationaal Park maken we een prachtige wandeling door het bos en de moerasgebieden. Speciale vlonderpaden zorgen ervoor dat we het moeras kunnen trotseren en genieten van de indrukwekkende omgeving. Vanaf een uitkijktoren hebben we een panoramisch uitzicht over de moerassen. Hoewel het water zwavelhoudend is, ervaren we geen vervelende geur. We bewandelen een afstand van vier kilometer en doen er ongeveer twee uur over, mede doordat we onderweg een aantal bezienswaardigheden ontdekken en een praatje maken met een Duits stel.

Riga City Camping: een praktische uitvalsbasis

Na onze wandeling rijden we door naar Riga City Camping, een handige uitvalsbasis op slechts tien minuten fietsen van de oude binnenstad. Hoewel de camping zelf niet erg aantrekkelijk is, is het de perfecte plek voor ons om te overnachten tijdens ons bezoek aan de stad. We verblijven hier twee nachten.

Ontdek de charme van Riga

We beginnen onze dag met een fietstocht naar de oude binnenstad van Riga. Hier verkennen we de stad aan de hand van Labcaches, die ons langs de hoogtepunten leiden. Riga is een toeristenwalhalla en we verbazen ons zelfs over een cruiseschip dat tot in het hart van de stad vaart.

Bezienswaardigheden in Riga

We hebben een geweldige dag in de stad en bezoeken veel bezienswaardigheden. We genieten van een lunch bij Lido, bewonderen de imposante Dom van Riga met zijn indrukwekkende orgel – het op twee na grootste van Europa – en luisteren naar een prachtig orgelconcert met onder andere Bach’s Toccata und Fugue. Daarnaast worden we regelmatig getrakteerd op straatmuzikanten die voor een gezellige sfeer zorgen. Ook brengen we een bezoek aan het Vrijheidsbeeld en zijn getuige van de wisseling van de erewacht, een bijzondere ervaring.

Een prachtig verblijf in Gauja Nationaal Park

Onze volgende stop is Camping Apalkalns in Gauja Nationaal Park, op anderhalf uur rijden van Riga. Voordat we hier aankomen, maken we een tussenstop in het stadje Sigulda, dat bekend staat als een bergsportplaats. Helaas valt dit ons een beetje tegen en besluiten we verder te rijden naar onze camping bij Cesis.

Camping Apalkalns: een paradijselijke plek

We worden verrast door de prachtige ligging van Camping Apalkalns. Overal hebben we schitterend uitzicht op het meer en de ruime plaatsen bieden alle nodige comfort. De camping biedt plaats aan tenten, campers en houten hutten en is prachtig aangelegd.

Agnes heeft ook een overheerlijk recept gedeeld voor de liefhebbers: Hawaï zalm uit de Omniaoven. Neem vooral een kijkje!