Interieurverschillen Volkswagen Campers

Ontdek hier alles over de unieke en slimme interieurs van onze campers!

Volkswagen Westfalia T2 camper

Voor de VW T2 buscampers zijn twee verschillende interieurtypes ontworpen door Westfalia: de Berlin en de Helsinki. Het Berlin interieur heeft de kastjes aan de zijkant, waardoor het bed smaller is, maar er meer leefruimte in de camper is. De Helsinki versie heeft de kastjes achter de voorstoelen, waardoor het bed breder is, maar de leefruimte kleiner. In de zomer maakt dit verschil minder uit omdat je dan voornamelijk buiten leeft! Beide types zijn uitgerust met dezelfde faciliteiten, zoals een koelkast, spoelbakje, 2-pits kooktoestel, gordijnen en binnenverlichting.

Volkswagen Westfalia T3 camper

Vanaf 1980 is de VW T3 buscamper op de markt gekomen. Het interieur van 1980 t/m 1986 was bruin van kleur. De Volkswagen T3 campers die je bij ons kunt huren zijn na 1986 gebouwd en hebben een strak en lichtgrijs interieur, gemaakt van duurzame materialen. Een opvallend verschil met de T2 interieurs is de functionaliteit en moderniteit van het ontwerp. Zo heeft de T3 bijvoorbeeld een handig verstelbaar draaitafeltje om aan te koken, eten of spelletjes te spelen. Daarnaast zijn de draaibare voorstoelen geïntroduceerd, zodat je met 4 personen gezellig kunt rondzitten. De meeste Westfalia T3 campers zijn uitgerust met een standkachel, ideaal voor een kampeervakantie in het voor- of najaar. Onze T3 campers hebben 2 slaapplaatsen met een afmeting van 1.20 x 1.90 meter.

Volkswagen Westfalia T4 camper

Vanaf 1991 heeft de Volkswagen bus/camper een complete verandering ondergaan, zowel aan de buitenkant als aan het interieur. De motor zit niet langer achterin zoals bij de T3, maar bevindt zich nu vooraan, zoals bij de meeste auto’s. Dit heeft invloed gehad op de verhoudingen van de binnenruimte van de VW T4 campers in vergelijking met de T3. De Westfalia T4 camper heeft daardoor meer opbergruimte en een iets kleinere leefruimte dan de T3. Qua faciliteiten zijn er niet veel verschillen met de T3. Het tafeltje in de T4 zit los onder de bank, wat iets minder praktisch is. Maar de koelkast is voorzien van nieuwe technologie, waardoor deze sneller koelt dan die in de T3. De faciliteiten zijn verder grotendeels hetzelfde als die van de T3 camper.

Volkswagen Florida T5 camper

In 2004 bracht Volkswagen de T5 op de markt. Onze VW T5 campers van rond bouwjaar 2010 hebben een eigen ontwerp interieur: de Florida. Dit interieur wordt gemaakt door een ervaren camperinbouwbedrijf dat al 30 jaar actief is. Het is gebaseerd op de praktische voordelen van de Westfalia interieurs en is vervaardigd met duurzame materialen, met een moderne uitstraling. De leefruimte is groter in vergelijking met een T4 camper doordat het bed anders is ingedeeld en het interieur nieuw is ingebouwd. Al onze Florida campers zijn voorzien van een krachtige 2.5 TDI motor met 131 pk, waardoor je het gevoel hebt dat je in een nieuwe personenauto rijdt. Daarnaast zijn de campers uitgerust met airconditioning, airbags en cruise control, wat vooral in de zomer erg prettig is!

Samenvattend:

Wil je een camper huren, dan zijn dit de pluspunten van elk type camper:

  • Volkswagen Westfalia T2 camper: retro stijl, leuk design, basisfaciliteiten.
  • Volkswagen Westfalia T3 camper: comfortabel, ruime leefruimte, praktisch tafeltje, rondzit, standkachel.
  • Volkswagen Westfalia T4 camper: comfortabel, ruime opbergruimte, goede koelkast, rondzit, standkachel.
  • Volkswagen Florida T5 camper: nieuw interieur, ruime leefruimte, rondzit, moderne rijervaring.

Geschreven door: Ralph, eigenaar Camper Experience en gepassioneerd camperliefhebber.

Ben je ook nieuwsgierig naar de motorische en technische verschillen? Lees ons blog hierover.