Het Avontuur van Sara en Jurrien: Reizen door Europa met een Elektrische Camper

Sara en Jurrien zijn de trotse eigenaren van de eerste grote elektrische camper in Nederland. Ze hebben een Fiat E-Ducato bestelbus omgebouwd tot hun droomhuis op wielen. Sara werkt als reisjournalist en Jurrien is reisfotograaf en klusser. Samen maken ze reisartikelen voor publicaties zoals Lonely Planet. Met hun elektrische camper willen ze minimaal een jaar fulltime door Europa reizen en inspirerende verhalen maken over duurzame bestemmingen en initiatieven.

Ze zijn hun eigen blog begonnen genaamd Green Travel Journal. Op deze website willen ze de mooie en uitdagende kanten van evanlife laten zien, Europese roadtrips voor elektrische voertuigen highlighten en inspirerende, duurzame bestemmingen een platform geven. Ze delen ook dagelijks stories op Instagram via @TheElectricCampervan.

Hoe is het idee ontstaan?

Na jarenlang gereisd en gevlogen te hebben voor hun werk, besloten Sara en Jurrien het anders te doen. Ze wilden langzamer reizen en meer aandacht besteden aan duurzaamheid. Ze kozen ervoor om een elektrische bus om te bouwen tot camper om te laten zien dat duurzaam reizen nu al mogelijk is. Hun focus ligt op hoe verantwoord reizen een positieve impact kan hebben.

Waarom is de website in het Engels?

De website is in het Engels zodat iedereen het kan lezen en zodat ze ook gevonden kunnen worden door liefhebbers van elektrische voertuigen en duurzaam reizen uit andere landen.

Wat is de belangrijkste les die ze hebben geleerd in het groene leven?

Je hoeft niet perfect te zijn om een positieve impact te hebben. Kleine beetjes helpen ook! Ze bewonderen mensen die volledig vegan eten, maar denken dat al een hoop zou veranderen als meer mensen vaker plantaardig zouden eten.

Hebben ze een slechte gewoonte?

In het verleden hebben ze veel voor hun werk gevlogen, maar ze proberen nu bewuster te reizen en minder vaak te vliegen. Ze vinden het ook belangrijk dat overheden en bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaamheid.

Houden ze van het camperleven?

Sara en Jurrien vinden het camperleven geweldig. Ze genieten van de vrijheid en de mogelijkheid om elke dag wakker te worden op een nieuwe plek. Zelfs regen of kleine ongemakken kunnen hun enthousiasme niet temperen.

Wat maakt hun bus uniek?

De bus is volledig elektrisch en heeft een bereik van ongeveer 250 km op de snelweg. Het dak is bedekt met zonnepanelen en er is een grote huishoudaccu, wat zorgt voor zelfvoorziening en duurzaamheid.

Waar gaan ze het liefste heen met de bus?

Scandinavië is een favoriete bestemming van Sara en Jurrien. Ze willen ook graag naar het zuiden van Europa reizen en zijn benieuwd naar de laadinfrastructuur daar.

Wat vinden ze het meest spannend voor de komende tijd?

Ze hebben wat tegenslagen gehad met hun bus, maar zien het als een groot avontuur. Ze hopen zonder al te grote laadproblemen Europa te kunnen doorkruisen.

Voor meer inspiratie kunnen lezers nog meer inspirerende van life verhalen lezen.