Handige accessoires om je telefoon kampeerproof te maken

Of je nu jong bent of oud, de meeste mensen kunnen niet meer zonder hun telefoon. Dit geldt ook tijdens een binnen- of buitenlandse trip met de caravan of camper. Om optimaal gebruik te maken van je smartphone tijdens de reis, zijn er verschillende accessoires die je kunnen ondersteunen.

Telefoon accessoires voor navigatie

Tegenwoordig is het niet meer nodig om te navigeren met ouderwetse kaarten. Deze raken snel verouderd en het kan lastig zijn om ermee te navigeren. Hoewel sommige campers zijn uitgerust met een navigatiesysteem, moet je deze ook regelmatig updaten. Daarom kan het handig zijn om je telefoon te gebruiken voor navigatie. De navigatie op je telefoon is altijd up-to-date en kan zelfs vertragingen aangeven. Om je telefoon stevig in de auto te kunnen plaatsen, kun je gebruik maken van een telefoonhouder voor in de auto of camper.

Verschillende soorten telefoonhouders

Niet elke auto of camper is hetzelfde. Daarom is het goed om te weten dat er verschillende soorten telefoonhouders zijn die geschikt zijn voor jouw voertuig.

Raam- en/of dashboardhouder

Zoals de naam al doet vermoeden, kan deze houder zowel aan het raam als het dashboard worden bevestigd. De houder blijft stevig op zijn plaats zitten door middel van een zuignap. Het grote voordeel is dat deze houders goed afleesbaar zijn. Het nadeel is echter dat ze een klein gedeelte van het zicht kunnen belemmeren.

Ventilatieroosterhouder

Sommige auto’s of campers hebben ventilatieroosters op een gunstige hoogte. In dat geval kan het handig zijn om de houder in het ventilatierooster te plaatsen. Het nadeel is echter dat de luchtstroom iets kan verminderen.

Bekerhouder telefoonhouder

Als je voldoende bekerhouders hebt, kan een telefoonhouder voor de bekerhouder handig zijn. Op deze manier behoud je volledig zicht op het raam en kan de airco blijven draaien. Bovendien blijft je telefoon binnen handbereik, zodat je snel inkomende oproepen kunt beantwoorden.

CD-sleuf telefoonhouder

Als je auto of camper nog een cd-speler heeft, kun je deze gebruiken als houder voor je telefoon of tablet. Aangezien de meeste mensen tegenwoordig muziek streamen via de radio of Spotify, kun je de ‘overbodige’ cd-speler op deze manier nog gebruiken.

Houders voor de kinderen

Naast telefoonhouders voor navigatie kan het handig zijn om een houder voor de kinderen achterin te hebben. Er zijn hoofdsteunhouders waar je gemakkelijk een tablet in kunt plaatsen. Op deze manier kunnen kinderen films kijken of spelletjes spelen op ooghoogte.

Extra functies bij telefoonhouders

Sommige telefoonhouders bieden naast het vasthouden van telefoons en tablets ook extra functies. Er zijn bijvoorbeeld houders voor in de auto die draadloos opladen ondersteunen. Op deze manier kun je je telefoon opladen terwijl je de route volgt. Daarnaast zijn er houders verkrijgbaar waarbij het toestel automatisch wordt vastgeklemd, zodat het altijd stevig op zijn plaats blijft zitten.

Voor iPhone gebruikers zijn er ook speciale houders met MagSafe. Er zijn twee varianten beschikbaar: één met alleen een magnetische bevestiging voor je iPhone en één die ook MagSafe opladen ondersteunt. Als je een iPhone 12 of nieuwer hebt, is dit zeker de moeite waard om te bekijken.