Essentiële Kampeerartikelen van HABA

De zomer komt eraan en dat betekent dat het tijd is om je kampeerspullen tevoorschijn te halen en je voor te bereiden op een geweldige kampeervakantie. Of je nu met een camper of caravan reist, een goede voorbereiding is essentieel voor een geslaagde kampeerervaring. Gelukkig heeft HABA een uitgebreid assortiment aan handige kampeerartikelen. In dit artikel bespreken we twee van deze artikelen die handig zijn in zowel de zomer als de winter. Na het lezen van dit artikel zullen deze twee artikelen zeker een vaste plek krijgen op je kampeerchecklist!

Handige HABA Kampeerartikelen voor je Checkliste

Vaste Waterafvoer

Op veel campings zijn er comfortplaatsen met een waterkraan en afvoer. Je kunt de vuilwatertank elke keer legen, maar er is een handigere optie. Gebruik de HABA afvalwaterslang samen met de Hold-Up Plus haringset. Deze set bevat een uittrekbare slang en tien stevige haringen (30 centimeter) waarmee je gemakkelijk een goed aflopend traject kunt creëren voor de waterslang. Hierdoor wordt het afvalwater automatisch geleid naar het afvoerpunt. Je plaatst de haringen op verschillende hoogtes in de grond en leidt vervolgens de afvoerslang via de haringen naar het loospunt. Aan de andere kant bevestig je de slang met de universele adapter (17 tot 49 mm) aan de afvoer van de caravan. Als de driemeterlengte niet voldoende is, kun je de afvalwaterslang verbinden met een tweede exemplaar. Je kunt de slang buigen om een zwanenhals te creëren om vieze geurtjes uit het riool tegen te houden. De haringen hebben een diameter van 6 mm en een scherpe punt waarmee je ze gemakkelijk in de grond kunt slaan, zelfs op een harde ondergrond. Ze zijn weerbestendig en worden geleverd met een handige opbergetui om schade te voorkomen.

Weerbestendigheid

Het tweede product dat we bespreken is de Bisella ’tie down set’. Deze set is ontworpen om de voortent stevig te verankeren. De set is speciaal geschikt voor voortenten en luifels met een buizenframe. In plaats van de spanband over de voortent te spannen, wat het tentdoek kan beschadigen, bevestig je de spanband aan de voorste horizontale tentstok van de voortent. Vervolgens geleid je de spanband via beide staanders naar beneden naar de haringen waar je de spanband vastmaakt. De haringen worden schuin in de grond geslagen, onder een hoek van 45 graden, voor maximale grip. Een bijkomend voordeel van deze bevestigingsmethode is dat de spanbanden niet als scheerlijnen hoeven te worden gebruikt, waardoor je er niet over kunt struikelen. De Bisella afspanset wordt geleverd met twee robuuste stormbanden met gespen om de spanbanden gemakkelijk op maat te brengen. Bij HABA ontvang je altijd twee haringen bij elke stormband, in tegenstelling tot de meeste andere merken.

Meer informatie over deze artikelen is te vinden op de HABA website.