Een Verbazingwekkende Ervaring bij een Reisbijeenkomst

We werden hartelijk ontvangen met een kopje koffie en kregen bij de registratie een genummerd briefje. Onze gastheren benadrukten het belang van het goed bewaren van het briefje, omdat het de kans bood om extra prijzen te winnen.

Nadat iedereen aan tafel zat, stond ‘De Chef’ op en sprak vol enthousiasme over de prachtige busreizen die zijn organisatie aanbood. Met zijn imposante voorkomen en duidelijke stem, was hij echt iemand die niet tegen tegenspraak kon. Hij presenteerde ruim een uur lang alle verschillende bestemmingen en aanbiedingen. Maar het hoogtepunt van zijn presentatie was de onthulling dat we met onze genummerde briefjes reischeques konden winnen ter waarde van 100, 200 of 300 euro. Met deze reischeques konden we direct een reis boeken en het gewonnen bedrag werd vervolgens van de prijs afgetrokken.

Tot onze verbazing besloten ongeveer twaalf winnaars direct te boeken en te betalen met hun gewonnen reischeque. Loes vroeg aan ‘De Chef’ of ze haar gewonnen cheque van 100 euro aan iemand anders mocht geven, omdat ze zelf geen gebruik zou maken van de reis. Tot haar verrassing reageerde ‘De Chef’ bars en vroeg waarom ze dan aanwezig was. Loes antwoordde dat ze gekomen was om de gewonnen iPad op te halen. ‘De Chef’ kon er niet om lachen.

Na een tweede kopje koffie, dat we zelf moesten betalen, werden de prijzen verloot. Hoe ‘De Chef’ dit deed, bleef onduidelijk. Maar toevallig genoeg gingen de prijzen naar degenen die al hadden geboekt, inclusief de iPad! De robotstofzuiger werd helaas niet uitgereikt omdat iemand deze had laten vallen en ‘De Chef’ er per ongeluk op was gaan staan. Een belachelijk excuus! Degenen die geen prijs hadden gewonnen, zouden bij vertrek toch nog een kleinigheidje ontvangen, beloofde ‘De Chef’. En inderdaad, we kregen een sleutelhanger met een klein pennetje eraan.

Met tranen van het lachen verlieten we het hotel. Loes had bijna in haar broek geplast van het lachen…

Ach, het is jammer van die iPad, maar zoals altijd heeft elk nadeel ook zijn voordelen, zei ik. We hoeven geen busreis te maken. Volgend voorjaar gaan we gewoon weer met de camper en reizen we naar waar we op dat moment willen!