Een Unieke Ervaring Met Een Noorse Camper

Een Nieuwe Avontuur

We ervaren totaal nieuwe en opwindende ervaringen terwijl we door Noorwegen reizen met een huurcamper. Onze reis begon met het aanmeren in Kristiansand, waar we onze camper voor de komende week ophaalden. We kozen voor het huren van een camper via Campr, een Noors platform vergelijkbaar met Goboony in Nederland.

Natuurlijk Gemak

Het huren van een camper bij Campr is eenvoudig. Je kunt rechtstreeks in contact komen met de verhuurder en afspraken maken over het ophalen en terugbrengen van de camper. Onze contactpersoon, Frederick, had de camper naar de haven gebracht. Maar je kunt ook andere mogelijkheden overwegen, zoals een taxi of trein naar een andere locatie. Campr werkt samen met Ferda, een van de grootste camper- en caravandealers in Noorwegen, waardoor je altijd kunt terugvallen op ondersteuning als dat nodig is.

Instructies en Ontdekkingen

Bij aankomst in Kristiansand werden we hartelijk verwelkomd door Frederick, die ons in detail uitlegde hoe de camper werkte. We waren vooral onder de indruk van enkele unieke kenmerken, zoals een gasdetector en vloerverwarming.

Verkenning van Kristiansand

Nadat we de camper hadden opgezet op een camperplaats in de buurt van het treinstation, gingen we op verkenningstocht in de stad. Kristiansand is een charmante stad met veel te zien en te doen, waaronder een prachtig stadsstrand. We vermaakten ons met winkelen, het bewonderen van de architectuur en het ervaren van de lokale cultuur.

Klaar voor het Avontuur

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt reden we weg in onze camper. We deden nog wat boodschappen bij een supermarkt en reden vervolgens richting onze volgende bestemming: Slettene Hage. Onderweg waren we verbaasd over de mooie landschappen en pittoreske huizen die we tegenkwamen. Bij aankomst op de biologische boerderij Slettene Hage werden we vriendelijk ontvangen door de eigenaar Gunn Elisabeth en haar man Geir.

Een Biologisch Paradijs

Slettene Hage is een paradijs voor liefhebbers van biologisch voedsel en duurzaam leven. Hier produceren ze hun eigen producten en bieden ze heerlijk eten en drinken aan in het café-restaurant. We genoten van het ontspannen bij het water, omringd door nieuwsgierige geiten en adembenemende natuur.

Een Onvergetelijke Ervaring

Onze tijd in Noorwegen met de camper was rijk aan nieuwe ontdekkingen en onvergetelijke ervaringen. We sloten de dag af met prachtige herinneringen en keken uit naar wat de rest van onze reis ons nog zou brengen.