Een Prachtige Fietstocht langs Emmen

Ontdek Emmen op de Fiets

Op een heerlijke zaterdag na de lunch besloten we om op de fiets naar Emmen te gaan. We kozen een mooie route die ons langs verschillende interessante plekken zou brengen. Onze tocht begon bij het Station en voerde ons vervolgens langs de Scheidingsweg en het Azielzoekerscentrum. Daarna reden we langs de Delftlanden en passeerden we de oude melkfabriek, gelegen achter Wildlands. We besloten even een pauze te nemen bij het Marktplein in Emmen voordat we verdergingen naar onze volgende stop.

Een Bezoek aan het Historische Rensenpark

Een niet te missen hoogtepunt van onze fietstocht was het Rensenpark, voorheen bekend als de oude dierentuin. Hier namen we de tijd om te genieten van de prachtige schilderkunst die te bewonderen was. Het was echt de moeite waard en we waren blij dat we hier even konden rondkijken.

Een Ommetje door het Oude Kerkhof

Vanuit het centrum van Emmen fietsten we verder naar het oude kerkhof. Dit historische plekje bood ons de mogelijkheid om even stil te staan bij de geschiedenis van de stad. Na ons bezoek aan het kerkhof reden we door naar de camperplaats waar goede vrienden Piet en Goos verblijven. Hier genoten we van een gezellig gesprek onder het genot van een verfrissend drankje.

Afsluiting langs het Groene Landschap

Na ons bezoek aan Piet en Goos vervolgden we onze route langs de spoorlijn. Vervolgens kozen we ervoor om via het fietspad naast de rondweg te fietsen, waar we weer genoten van het prachtige landschap van de Delftlanden. We keerden terug langs het Azielzoekerscentrum en volgden de Scheidingsweg om uiteindelijk weer thuis aan te komen. Het was een geweldige fietstocht waarbij we onderweg veel hebben gezien en meegemaakt. Een fotograaf legde onze bijzondere ervaring vast in een fotoalbum, zodat we de herinneringen kunnen koesteren.