Een Gewaagd Avontuur in Noord Lapland

Samen met mijn goede vriend Stephan, die een grote liefhebber is van Land Rovers en het buitenleven, besloten we om zelfstandig een tocht naar Noord Lapland te maken. Onze wens was om dit avontuur in de winter te ondernemen, zonder andere deelnemers en met overnachtingen in de wilde natuur bij zeer koude temperaturen.

We waren ons ervan bewust dat onze winterse tocht enige risico’s met zich meebracht, maar we waren goed op elkaar ingespeeld en hebben zorgvuldig nagedacht over onze voorbereidingen om alles veilig en succesvol te laten verlopen. We hebben gedurende zes maanden vol enthousiasme gewerkt aan het perfectioneren van onze Land Rover.

Het was een onvergetelijk avontuur. We hebben laten zien dat we prima konden omgaan met de uitdagingen en beproevingen die we onderweg tegenkwamen. De natuur was adembenemend mooi en oneindig uitgestrekt, de stilte was overweldigend. Na een intensieve week bracht ik mijn reisgenoot naar de luchthaven van Rovaniemi, waar ik mijn vrouw en kinderen ophaalde voor nog een heerlijke en actieve winterervaring samen.

Een week later bracht ik mijn gezin terug naar Rovaniemi Airport en maakte ik de 3500 kilometer lange reis naar huis weer alleen. Ik was moe maar voldaan, en er waren geen technische problemen met de Land Rover. Wat een geweldig avontuur!