Een Dagje op Ontdekking in een Schilderachtig Zwitserland

Op Avontuur in Zwitserland

We besloten om een dagje op ontdekking te gaan in het prachtige Zwitserland. Onze eerste stop was in Arbon, waar we het Saurer Museum wilden bezoeken. We waren echter verrast door de dichte mist die het uitzicht op de Bodensee belemmerde. Langs de weg stonden veel fruitbomen en kraampjes waar je fruit en pompoenen kon kopen. Helaas waren er geen druiven te bekennen.

Het Saurer Museum, gelegen aan het meer, bood echter een gezellig terras, hoewel het op deze mistige herfstochtend niet erg druk was. We werden rondgeleid door Hans Stacher, een vrijwilliger die met veel liefde en toewijding het museum draaiende hield. Het museum bevatte niet alleen textielmachines, maar ook vrachtwagens en postbussen van Saurer, waar het merk bekend om staat. Zowel mannen als vrouwen konden hier genieten, want de textielmachines waren interessant voor de vrouwen en de auto’s waren geliefd bij de mannen.

Nadat we een grote witte theedoek hadden gekocht, reden we verder naar Rorschach. Hier bezochten we het Museum Würth, dat gehuisvest was in het bedrijfspand van de firma Würth. Het museum bood gratis toegang en interessante kunsttentoonstellingen.

Genieten van de Natuur

We verlieten Rorschach en volgden de Rijn richting Liechtenstein. Onderweg genoten we van het prachtige Alpenlandschap en maakten we een stop bij een kraampje langs de weg om sierpompoenen te kopen. In Liechtenstein bezochten we een camping in Triesen en overwogen we hoe we de rest van de dag wilden doorbrengen. We besloten om met de bus naar Malbun te gaan, een populair skigebied in het land.

Een Prachtige Wandeling in Malbun

Met de stoeltjeslift genoten we van een adembenemend uitzicht op de bergen en wandelden we door het pittoreske dorpje. We namen even de tijd om te genieten van een kopje thee op een bergrestaurant met een terras. Ook kwamen we erachter dat ‘Malbuner’, een bekend vleeswarenmerk in Zwitserland, hier zijn oorsprong heeft.

Nadat we terugreden naar het Rijndal, genoten we van het feit dat onze camper automatisch terugschakelde op de steile wegen. We ontdekten ook dat de chaletjes op de camping eigenlijk caravans waren met een houten ombouw. Alles kan weggehaald worden, wat de camping een flexibele en open uitstraling geeft.

We reden in totaal 119 kilometer en keerden terug naar de camping, vol verwondering over wat we allemaal hadden ontdekt in dit prachtige land.