Duurzaam en milieuvriendelijk campingleven

Duurzaam en milieuvriendelijk campingleven

Campers en caravans zijn populairder dan ooit en steeds meer mensen willen hun campingleven verduurzamen. In dit artikel delen we verschillende tips en suggesties om duurzaam te kamperen en zo een positieve impact te hebben op het milieu. Van het beperken van reisafstanden tot het maken van verantwoorde keuzes op het gebied van eten en drinken, en het overnachten op duurzame locaties. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw kampeerervaring zowel aangenaam voor jezelf als vriendelijk voor het milieu te maken.

Beperk je reisafstanden met Holland Norway Lines

Als je graag met de camper reist maar toch ook rekening wilt houden met het milieu, kan Holland Norway Lines een goede optie zijn. Deze nieuwe rederij vaart sinds april 2022 tussen Nederland en Noorwegen. Door te kiezen voor deze route kun je grote afstanden vermijden en Noorwegen, ons nieuwe buurland, verkennen zonder al te ver weg te gaan.

Duurzaam overnachten met Nortrip

Voor duurzame overnachtingsmogelijkheden kun je terecht bij Nortrip. Dit concept, vergelijkbaar met France Passion en Britstops, biedt camperaars de mogelijkheid om gratis te overnachten bij aangesloten bedrijven. In ruil daarvoor kun je bijvoorbeeld een hapje eten in een restaurant of lokale producten kopen bij een boerderij. Veel van de Nortrip hosts zijn zelf ook bezig met duurzaamheid, waardoor je een dubbel duurzame ervaring hebt tijdens je verblijf.

Leuke en duurzame activiteiten

Ook tijdens je kampeervakantie kun je duurzaam plezier hebben. Zoek naar activiteiten die zowel jou als de omgeving blij maken. Maak bijvoorbeeld wandelingen in de natuur, breng een bezoek aan lokale markten of neem deel aan educatieve activiteiten rondom duurzaamheid. Zo combineer je vermaak met het verantwoord omgaan met de omgeving waarin je verblijft.

Een comfortabele en milieubewuste overtocht

Wanneer je gebruik maakt van een ferry om naar je kampeerbestemming te reizen, kun je ook hier duurzaamheid in gedachten houden. Holland Norway Lines huurt de MS Romantika van rederij Tallink, een schip dat comfortabel is en goed vaart. De rederij heeft tevens plannen om in de nabije toekomst over te stappen op een ferry op groene waterstof, waarmee de impact op het milieu nog verder wordt verminderd.

Geniet van duurzaam en lekker eten

Op de ferry zijn er verschillende mogelijkheden om duurzaam en lekker te eten. Kies bijvoorbeeld voor het Grande Buffet, waar je verschillende gerechten kunt proeven en zelf drinken kunt tappen. Door verantwoorde keuzes te maken in je maaltijden en te genieten van lokale en seizoensgebonden producten, draag je bij aan een duurzamere kampeerervaring.

Duurzaam kamperen begint bij bewuste keuzes maken. Met deze tips en suggesties kun je een positieve impact hebben op het milieu tijdens je kampeeravonturen. Geniet van een comfortabele en milieuvriendelijke reis, duurzame overnachtingslocaties en activiteiten die zowel jou als de omgeving blij maken. Met deze aanpak combineer je plezier met een groenere manier van campingleven.