De Voordelen van Elektrische Campers

De opkomst van elektrische voertuigen is een feit. Elektrisch aangedreven auto’s en campers bieden tal van voordelen, of je ze nu dagelijks gebruikt of voor vakanties. Of je nu een elektrische camper koopt of huurt, je zult zeker profiteren van de volgende voordelen.

Duurzaamheid

Steeds meer mensen beseffen dat hun reizen een impact hebben op het milieu. Het vliegtuig nemen is erg vervuilend en conventionele auto’s stoten veel CO₂ uit. Elektrische auto’s hebben daarentegen een veel kleinere impact, waardoor een vakantie met een elektrische camper erg aantrekkelijk is. Met een elektrische camper kan je dus in alle duurzaamheid genieten van een roadtrip zonder dat je hoeft in te leveren op plezier of ervaringen.

Bovendien kan het gebruik van zonnepanelen voor stroom ervoor zorgen dat jouw apparaten werken op zonne-energie, wat de reis nog duurzamer maakt. Ideaal dus voor het gebruik van laptops, koelkasten of televisies in de camper.

Stille geneugten

Het geluid van het verkeer kan een negatieve invloed hebben op een ontspannende kampeerervaring in de natuur. Gelukkig tonen elektrische auto’s ook hier hun waarde, aangezien ze vrijwel geen geluid produceren. Dit zorgt niet alleen voor een onverstoorde rust tijdens de vakantie, maar het heeft ook een positieve invloed op de omgeving tijdens het reizen of op de camping.

Stabiliteit

Bij het opzetten van je camper tijdens de vakantie wilt je er natuurlijk zeker van zijn dat deze veilig en stabiel staat. Met een elektrische camper is dit geen enkel probleem. De fabrikanten van elektrische campers hebben de zware accu tussen de assen van het voertuig geplaatst, waardoor de camper een stevige grip heeft en stabiel blijft vanwege het lage zwaartepunt. Zelfs als je onverwachts geconfronteerd wordt met een hevige storm op de camping, staat jouw elektrische camper stevig als een rots.

Financieel voordelig

Naast duurzaamheid en stilte, mag het financiële plaatje ook niet over het hoofd worden gezien. Kosten spelen natuurlijk vaak een belangrijke rol. Een elektrische camper is financieel gezien zeer interessant. Hoewel de initiële aanschafkosten doorgaans hoger zijn, bespaar je tijdens het rijden. Het opladen van je camperbus is namelijk veel voordeliger dan het tanken van brandstof.

Bovendien worden elektrische voertuigen sterk gestimuleerd door de overheid dankzij de lage bijtelling en belastingvoordelen. Met een elektrische camper ben je bijvoorbeeld vrijgesteld van wegenbelasting en bpm en geniet je van een verlaagde bijtelling.