De Ultieme Volkswagen Camper Trip in Zuid-Amerika

Op reis door Zuid-Amerika met een Volkswagen camper

Camper Experience oprichter Ralph Manck maakt samen met zijn goede vriend Paul Hagens een langgekoesterde droom waar: reizen door Zuid-Amerika met een Volkswagen camper! Ze maken een epische tocht van Brazilië naar Argentinië, door Chili en Peru en uiteindelijk weer terug naar Brazilië via Bolivia.

Eindelijk in Rio

In november vertrekken ze naar Zuid-Amerika. Als ze in Rio de Janeiro aankomen, worden ze meteen verwelkomd door de warmte van Brazilië. Het grote avontuur kan beginnen!

Een confrontatie met bureaucratie

Bij aankomst in Santos, om hun camper op te halen, worden Ralph en Paul geconfronteerd met de bureaucratie van het land. Ze moeten maar liefst drie weken wachten voordat ze hun camper kunnen ophalen en moeten in de tussentijd de nodige kosten betalen. Een flinke tegenslag, maar uiteindelijk krijgen ze groen licht en kunnen ze op pad.

Hoogtepunten en uitdagingen

Ralph en Paul maken gedurende hun reis spectaculaire hoogtepunten mee. Ze rijden over de meest gevaarlijke weg ter wereld in Bolivia, aanschouwen adembenemende landschappen in Argentinië en brengen een bezoek aan de indrukwekkende Machu Picchu. Ze worden ook geconfronteerd met uitdagingen, zoals het tanken van ‘vuile diesel’ en rijden over wegen die hun camper flink op de proef stellen.

De Ultieme Camper Trip

Al met al is deze trip voor Ralph en Paul een geweldig avontuur dat ze nooit zullen vergeten. Ze bevelen het reizen met een camper in Zuid-Amerika zeker aan voor avontuurlijke natuurliefhebbers. Wel adviseren ze om de camper uit te rusten met een douche en boiler, aangezien campings niet altijd voorhanden zijn. Ook benadrukken ze dat het huren van een Volkswagen camper in Zuid-Amerika bijna niet mogelijk is.

Dus voor degenen die ook van plan zijn om een soortgelijke reis te maken, wensen Ralph en Paul veel plezier en ze staan klaar om tips te geven!

December 2017