De Perfecte Avontuurlijke Vakantie op Corsica

Als je een avontuurlijke reis zoekt, dan is Corsica de ideale bestemming. Dit prachtige eiland in de Middellandse Zee biedt alles wat je zoekt als overlander of happy camper.

Met mijn compleet gereviseerde Ford Ranger Wildtrak heb ik afgelopen zomer een promotietour gemaakt naar Corsica. Dit avontuurlijke eiland was de perfecte locatie om mijn nieuwe 8-daagse ‘Corsica Adventure Trail’ te ontwikkelen, die ik in 2021 aanbied aan avonturiers die houden van 4×4-reizen.

Ik ben persoonlijk verliefd geworden op Corsica en heb deze zomer mijn negende bezoek gebracht aan ‘L’ile de Beaute’, zoals de Corsicanen trots hun ruige eiland noemen. Mijn liefde voor Corsica is volkomen begrijpelijk, omdat je hier niet alleen schilderachtige dorpjes en prachtige stranden vindt, maar ook een uitdagend berglandschap rondom de Monte Cinto in het binnenland van Corsica, dat perfect is voor 4×4-liefhebbers. Op Corsica kun je zelfs andere overlanders tegenkomen die je begroeten en bewonderen terwijl je met je stoere 4×4 het eiland verkent.

Als je een All-Road Camper of een 4×4 hebt, moet je echt een keer naar Corsica gaan. Tijdens een vakantie op dit eiland kun je genieten van talloze kronkelende bergwegen en adembenemende uitzichten. De afstanden zijn niet groot en vanuit de bergen zie je al snel de kust weer verschijnen, maar door de slingerende wegen duurt het soms wel uren om 80 kilometer af te leggen. Als je het binnenland van Corsica verkent, kan je autorit nog langer duren, omdat je constant wordt verleid om te stoppen bij turkooizen rivierpools of om een pittige wandeling te maken in de bergen van een prachtig natuurpark op je route.