De laatste dag in Noorwegen

Vandaag is het onze laatste dag in Noorwegen. We willen er het beste uithalen wat erin zit. We beginnen met een ontbijt en genieten van het prachtige uitzicht.

Voordat we de camper helemaal legen en schoonmaken bij de serviceplaats, komen we een groep schapen tegen. Ze springen allemaal één voor één over de vangrail, als een moderne variant op het spreekwoord ‘Als er één schaap over de dam is, volgen er meer’.

Restaurant Under

In de buurt van de haven van Lindesnes bevindt zich restaurant Under, dat half boven en half onder water ligt. Als niet-klanten kunnen we niet zomaar naar binnen, maar er is een informatiehut gebouwd vlakbij de waterlijn. Hier kunnen nieuwsgierige mensen een idee krijgen van de onderwater-eetzaal.

Welcome Centre

Na het inleveren van de camper bij Campr in Kristiansand, nemen we afscheid van onze fijne reisgenoot van de afgelopen week. We zijn blij met de mogelijkheid om ter plekke een camper te huren en te weten dat we goed verzekerd zijn en hulp kunnen krijgen via Ferda. Ook het Noorse tolsysteem is goed geregeld bij een Noorse camper, erg handig.

We vertrekken met de veerboot en de terugreis verloopt vlot. Onze hut is comfortabel en de badkamer voelt als een balzaal na een week gebruik te hebben gemaakt van de kleine badkamer in de camper. Het eten aan boord is overvloedig, smakelijk en vers. Ik ontdek zelfs rijstepap tijdens het ontbijt, iets wat ik al lang niet meer gegeten heb. Heerlijk!

We hebben vandaag slechts 78 kilometer gereden en in totaal 713 kilometer gereden deze week, exclusief de rit naar Cuxhaven v.v.