Camping of camperplaats: Wat is de beste keuze voor een verblijf in Hattem?

Voor een bezoek aan Hattem heb je verschillende opties voor een aangenaam verblijf. Een van de mogelijkheden is de Camping Park Landgoed Molecaten, gelegen aan de rand van de stad. Deze traditionele camping biedt beschutting en bevindt zich gedeeltelijk in het bos. Helaas kunnen we niet negeren dat er ook hoogspanningskabels boven de camping hangen, wat voor sommige mensen een minpunt kan zijn.

Voor camperaars is de ideale keuze de camperplaats bij de Jachthaven, de IJsseldelta Marina. Deze locatie is gelegen langs een grasrand en bevindt zich vlakbij de Dijkpoort, de oude toegangspoort tot het historische stadscentrum.

De camperplaats bevindt zich aan de Geldersedijk, op de volgende GPS-coördinaten: 52.477349, 6.069887 (52°28’38.5″N 6°04’11.6″E). Een groot voordeel van deze locatie is dat de weg vrijwel geen geluidshinder met zich meebrengt. Op de camperplaats kun je indien gewenst je tafel en stoelen buiten zetten en, indien er voldoende ruimte is, kun je ook de luifel uitdraaien. De beheerder van de camperplaats heeft geen bezwaar tegen wat meer “campinggedrag”. De ontvangst is uiterst vriendelijk en de prijs is vergelijkbaar met die van een eenvoudige camping, namelijk ongeveer €17 per nacht, exclusief eventueel stroomgebruik. Zoals gebruikelijk bij jachthavens, is er een toiletgebouw met douchefaciliteiten, waar je toegang toe krijgt met een speciale sleutel.