Camperplekken: Tips voor de perfecte vakantie met je camper

De zomervakantie staat voor de deur en je bent op zoek naar een unieke manier om te reizen. Waarom zou je niet kiezen voor een camper? Met een camper heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Je hebt geen last van vliegtuigvertragingen, lange autoritten of het slepen met koffers. Bovendien hoef je niet elke dag op zoek naar een nieuwe accommodatie. Het enige wat je nodig hebt, zijn goede camperplekken waar je kunt overnachten.

Wat zijn camperplekken?

Camperplekken zijn speciale plaatsen waar je met je camper kunt overnachten. Deze plekken zijn vaak voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals water, elektriciteit en sanitaire voorzieningen. Ook kun je er vaak je afvalwater lozen en je vuilniszakken kwijt. Camperplekken zijn er in vele soorten en maten. Zo heb je betaalde en gratis plekken, plekken op campings en plekken in de natuur.

Waar vind je de beste camperplekken?

Er zijn verschillende manieren om goede camperplekken te vinden. Allereerst kun je gebruik maken van apps en websites die speciaal gericht zijn op campers. Hier vind je een overzicht van alle beschikbare camperplekken in een bepaald gebied. Ook kun je zoeken naar plekken op campings of bij boerderijen. Vaak zijn deze plekken voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt.

Camperplekken in de natuur

Als je op zoek bent naar een wat avontuurlijkere overnachting, kun je ook kiezen voor camperplekken in de natuur. In Nederland zijn er verschillende plekken waar je met je camper mag staan, zoals op sommige parkeerplaatsen en bijvoorbeeld bij de Oostvaardersplassen. Houd er wel rekening mee dat je niet overal zomaar mag staan. Check dus altijd van tevoren of de plek waar je wilt staan wel toegankelijk is voor campers.

Wat zijn de kosten van camperplekken?

De kosten van camperplekken variëren sterk. Zo zijn er gratis plekken waar je kunt staan, maar ook plekken waar je moet betalen. De kosten voor een camperplek variëren van enkele euro’s tot meer dan 30 euro per nacht. Betaalde plekken zijn vaak voorzien van meer faciliteiten dan gratis plekken. Zo kun je op betaalde plekken vaak gebruik maken van wifi, een zwembad en andere faciliteiten.

Tips voor het vinden van goedkope camperplekken

  • Blijf niet te lang op dezelfde plek staan. Veel camperplekken zijn gratis voor de eerste nacht, maar daarna moet je betalen. Door regelmatig te verplaatsen, kun je kosten besparen.
  • Zoek naar plekken buiten het hoogseizoen. In het hoogseizoen zijn de prijzen vaak hoger dan daarbuiten.
  • Zoek naar plekken die niet direct aan de kust of bij toeristische attracties liggen. Deze plekken zijn vaak goedkoper dan plekken op populaire locaties.

Camperplekken in het buitenland

Ook in het buitenland zijn er tal van mogelijkheden om met je camper te reizen. Zo zijn er in Europa vele duizenden camperplekken beschikbaar. Ook kun je ervoor kiezen om op campings te staan. Houd er wel rekening mee dat de regels en faciliteiten per land verschillen. In sommige landen is het bijvoorbeeld verboden om wild te kamperen.

Camperplekken in Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland voor camperaars. Er zijn vele duizenden camperplekken beschikbaar, zowel op campings als op speciale camperplekken. De kosten voor een camperplek variëren van enkele euro’s tot meer dan 30 euro per nacht. Ook kun je ervoor kiezen om te overnachten op een boerderij. Hier ben je vaak wat goedkoper uit dan op een camping.

Camperplekken in Italië

Italië is ook een populair vakantieland voor camperaars. Er zijn vele duizenden camperplekken beschikbaar, zowel op campings als op speciale camperplekken. De kosten voor een camperplek variëren sterk. Zo kun je al voor enkele euro’s per nacht overnachten, maar er zijn ook plekken waar je meer dan 50 euro per nacht betaalt.

Conclusie

Er zijn tal van mogelijkheden om met je camper op vakantie te gaan. Door gebruik te maken van goede camperplekken, kun je optimaal genieten van je vakantie. Of je nu kiest voor een plek in de natuur of op een camping, er is voor ieder wat wils. Zorg er wel voor dat je van tevoren goed uitzoekt waar je kunt staan en wat de kosten zijn. Zo voorkom je onaangename verrassingen tijdens je vakantie.

Wil je meer weten over camperplekken en andere reistips? Bezoek dan onze website.

ANWB Camperplaatsen