Camper winterklaar maken – Tips voor de beste voorbereiding

De winter staat weer voor de deur en voor veel camperaars betekent dit dat het tijd is om hun camper winterklaar te maken. Want als je jouw camper goed voorbereidt op de winter, voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. In dit artikel geven we je handige tips om jouw camper winterklaar te maken, zodat jij optimaal voorbereid de winter doorkomt.

Wat is camper winterklaar maken?

Camper winterklaar maken houdt in dat je jouw camper voorbereidt op de koude wintermaanden. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat je camper bestand is tegen de lage temperaturen en mogelijke vorstschade voorkomt. Door jouw camper winterklaar te maken, voorkom je dat je in het voorjaar voor onaangename verrassingen komt te staan.

Hoe maak je jouw camper winterklaar?

Om jouw camper winterklaar te maken zijn er verschillende stappen die je kunt doorlopen om ervoor te zorgen dat jouw camper bestand is tegen de kou. Hieronder geven we je een overzicht van de belangrijkste stappen:

 • Stap 1: Water afvoeren
  Voorkom bevriezing van de waterleidingen door het water af te tappen en de leidingen door te spoelen met antivries.
 • Stap 2: Gasflessen afkoppelen
  Sluit de gasflessen af en bewaar ze op een vorstvrije plek.
 • Stap 3: Bandenspanning controleren
  Controleer de bandenspanning en zorg ervoor dat deze op de juiste waarde staat.
 • Stap 4: Accu opladen
  Zorg ervoor dat de accu opgeladen is en bewaar deze op een droge en vorstvrije plek.
 • Stap 5: Camper schoonmaken
  Maak de camper schoon en droog voordat je deze opbergt.

Waar moet je op letten bij het winterklaar maken van je camper?

Bij het winterklaar maken van je camper zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om de juiste antivries te gebruiken en ervoor te zorgen dat alle waterleidingen goed zijn afgetapt. Ook is het belangrijk om de gasflessen af te koppelen en deze op een vorstvrije plek te bewaren. Daarnaast is het verstandig om de bandenspanning te controleren en de accu op te laden en op een droge en vorstvrije plek te bewaren.

Conclusie

Het winterklaar maken van je camper is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je camper goed bestand is tegen de koude wintermaanden. Door de juiste stappen te doorlopen en de juiste voorbereidingen te treffen, voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Volg daarom bovenstaande tips en geniet van een zorgeloze winter in jouw camper!