Camper vakantie in Polen – Ontdek de mooiste plekjes

Een camper vakantie in Polen is een geweldige manier om het land te verkennen. Met je eigen huis op wielen heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Polen heeft veel te bieden, van prachtige natuurgebieden tot historische steden. In dit artikel lees je alles over de mooiste plekjes van Polen, de beste routes en de leukste campings.

De mooiste plekjes van Polen

Polen heeft veel te bieden op het gebied van natuur, cultuur en historie. Een van de mooiste plekjes van Polen is het Tatra gebergte in het zuiden van het land. Hier vind je prachtige berglandschappen en mooie wandelroutes. Ook het Bialowieza Nationaal Park is een bezoekje waard. Hier leven nog Europese bizons en je kunt er mooie wandelingen maken door de bossen.

Op het gebied van cultuur en historie zijn er ook veel mooie plekjes te vinden. Zo is Krakau een prachtige stad met een rijke geschiedenis. Je vindt er onder andere het Wawel kasteel en de oude binnenstad. Ook de Gdansk aan de Oostzee is een mooie stad om te bezoeken. Je kunt er genieten van de prachtige kustlijn en de mooie architectuur.

De beste routes

Er zijn verschillende mooie routes te rijden tijdens jouw camper vakantie in Polen. Een mooie route is de Poolse Koningsroute, die loopt van Krakau naar Warschau. Onderweg kom je langs prachtige historische plekjes en mooie natuurgebieden.

Een andere mooie route is de Natuurroute door het oosten van Polen. Deze route loopt door de mooiste natuurgebieden van Polen, zoals het Biebrza Nationaal Park en het Wigry Nationaal Park.

De leukste campings

Er zijn veel campings te vinden in Polen, zowel in de natuur als in de stad. Een mooie camping in de natuur is Camping Nad Stawem in het Biebrza Nationaal Park. Hier kun je kamperen aan het water en genieten van de prachtige omgeving.

Als je liever in de stad kampeert, is Camping Wok in Krakau een goede optie. Deze camping ligt op loopafstand van het centrum van Krakau en heeft goede voorzieningen.

Conclusie

Een camper vakantie in Polen is een geweldige manier om het land te verkennen. Polen heeft veel te bieden op het gebied van natuur, cultuur en historie. Met de juiste route en camping kun je optimaal genieten van jouw reis. Wacht niet langer en plan jouw camper vakantie naar Polen!

© 2021 Camper Vakanties