Camper bouwen – Tips voor het bouwen van een camper met kinderen

Overweeg je om met je gezin op avontuur te gaan en wil je graag een camper bouwen? In dit artikel delen we handige tips en informatie over het bouwen van een camper met kinderen. Een eigen camper bouwen kan een uitdagend, maar ook een heel leuk project zijn. Het is niet alleen een manier om geld te besparen op accommodatie tijdens een reis, maar het biedt ook veel vrijheid en flexibiliteit. Bovendien kun je je camper aanpassen aan de specifieke behoeften van je gezin.

Waar moet je aan denken bij het bouwen van een camper met kinderen?

Bij het bouwen van een camper met kinderen zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Zorg voor voldoende ruimte – Een camper kan snel vol raken als je met kinderen reist. Zorg er daarom voor dat je voldoende ruimte hebt om te slapen, te eten en te ontspannen.
 • Veiligheid – Veiligheid is natuurlijk erg belangrijk, vooral als je met kinderen reist. Zorg voor voldoende veiligheidsvoorzieningen, zoals beveiliging voor kastjes en ramen, en installeer kinderzitjes voor onderweg.
 • Entertainment – Zorg ervoor dat je kinderen zich kunnen vermaken tijdens lange ritten. Denk bijvoorbeeld aan een dvd-speler, spelletjes en boeken.
 • Opbergmogelijkheden – Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden voor spullen en speelgoed van je kinderen, zodat je camper netjes en opgeruimd blijft.

Beginnen met de bouw van je camper

Als je begint met de bouw van je camper, zijn er een aantal opties om over na te denken:

 • Begin met een bestaand voertuig – Je kunt ervoor kiezen om een bestaand voertuig te kopen en deze om te bouwen tot een camper. Dit kan een goedkopere optie zijn dan helemaal vanaf nul beginnen.
 • Bouw vanaf nul – Als je handig bent en echt wilt beginnen met een schone lei, kun je overwegen om helemaal vanaf nul te beginnen. Dit kan een uitdagend project zijn, maar het geeft je wel de vrijheid om alles precies zo te maken als je wilt.
 • Gebruik kant-en-klare bouwpakketten – Er zijn ook verschillende bedrijven die kant-en-klare bouwpakketten aanbieden waarmee je je eigen camper kunt bouwen. Dit kan een goede optie zijn als je niet helemaal vanaf nul wilt beginnen, maar ook niet alles zelf wilt ontwerpen.

Handige tips voor tijdens de bouw

Als je begint met de bouw van je camper, zijn hier nog een paar handige tips:

 • Maak een goede planning – Zorg ervoor dat je een duidelijke planning hebt voordat je begint met bouwen. Dit kan je helpen om het overzicht te behouden en ervoor te zorgen dat je het project binnen de gestelde tijd afrondt.
 • Kies duurzame materialen – Zorg ervoor dat je duurzame materialen kiest die bestand zijn tegen de elementen en de slijtage die kan optreden tijdens het reizen.
 • Houd rekening met het gewicht – Een camper kan snel zwaar worden, dus houd rekening met het gewicht van alle materialen die je gebruikt.
 • Vraag om hulp – De bouw van een camper kan een groot project zijn. Vraag daarom om hulp van vrienden en familie als je dat nodig hebt. Dit kan niet alleen het proces versnellen, maar het kan ook erg leuk zijn om samen te werken aan een project.

Conclusie

Het bouwen van een camper met kinderen kan een uitdagend en leuk project zijn. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de behoeften van je gezin en dat je een goede planning maakt voordat je begint. Kies duurzame materialen en houd rekening met het gewicht van je camper. Door deze tips te volgen, kun je een camper bouwen die perfect is voor jouw gezin en jullie avonturen.

Wil je meer informatie over het bouwen van een camper? Kijk dan eens op camperbouw.nl.