Bezoek de Kampeerbeurs CARAVAN SALON 2023 in Düsseldorf

Bent u op zoek naar kampeerinspiratie? Kom dan naar de CARAVAN SALON 2023 in Düsseldorf. Van 25 augustus tot en met 3 september 2023 vindt hier de grootste kampeerbeurs plaats terwijl u kunt uitkijken naar een enorm aanbod aan campers, caravans, kampeerwagens en accessoires. Maar dat is niet alles: u kunt hier ook inspiratie opdoen voor uw volgende vakantiebestemming. Deze beurs biedt zestien beurshallen en een buitenterrein vol met allerlei kampeerinspiratie. Vergeet uw wandelschoenen niet mee te nemen!

CARAVAN SALON 2023

De CARAVAN SALON 2023 staat garant voor een geweldige tiendaagse kampeerervaring in Düsseldorf. Dit is de grootste kampeerbeurs in onze regio, dus als u geïnteresseerd bent in nieuwe merken, modellen en innovaties, is dit evenement een must-visit. Meer dan 700 exposanten presenteren hier de nieuwste en mooiste kampeerproducten, variërend van tenten tot luxe mobiele woningen. Hier vindt u een lijst met exposanten.

StarterWorld in hal 7

Steeds meer mensen ontdekken de charme van kamperen en het aantal startende kampeerders groeit elk jaar. Speciaal voor deze nieuwkomers heeft de CARAVAN SALON de StarterWorld ingericht. Hier vindt u praktisch advies van experts over verschillende voertuigtypen, reisroutes en keuzes voor campinglocaties. Ze zijn beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden en persoonlijk advies te geven. Daarnaast is er een interessant programma met diverse kampeertopics.

Doe-het-zelf bouwen

Ook dit jaar biedt de CARAVAN SALON veel voor doe-het-zelvers. Op de show vindt u een speciaal gedeelte gewijd aan zelfvoorzienend kamperen. Hier worden dagelijkse lezingen gegeven voor beginners, gevorderden en ervaren bouwers over onderwerpen als energievoorziening, materiaalgebruik, verwarming en koken, wonen en timmerwerk, ramen en luiken, isolatie en interieurontwerp. Daarnaast zijn er veel aanbieders van accessoires, technische apparatuur en onderdelen te vinden.

Overnachten op de CARAVAN SALON 2023

Als u van plan bent om de CARAVAN SALON 2023 te bezoeken, wilt u misschien ook overnachten met uw eigen kampeermiddel. Dat kan! Tijdens het evenement wordt parkeerplaats P1 namelijk omgetoverd tot Caravan Center, een enorme camping met 3500 standplaatsen met en zonder voorzieningen. Dit is misschien wel de grootste camping van Europa. Het Caravan Center is de perfecte ontmoetingsplek na afloop van de beurs. Hier vindt u een groot event- en cateringgedeelte, avondentertainment en een gratis pendelbus naar het beroemde oude stadscentrum van Düsseldorf. Staanplaatsen voor het Caravan Center zijn te boeken via de Ticketshop van de CARAVAN SALON 2023, maar alleen als u ook de beurs bezoekt.

Reisinspiratie in de Kino

Als u wil worden geïnspireerd met bijzondere vakantiebestemmingen, probeer dan het TraumtourenKino. Daar neemt u een reis door spannende caravanbestemmingen zoals Noorwegen, het Arabisch Schiereiland en Zuid-Amerika. Maar dat is niet alles; de European Outdoor Film Tour biedt spectaculaire films over outdoor avonturen. Hier kunt u ontspannen en genieten van beelden van bergbeklimmers, kajakkers, paragliders, skiërs en nog veel meer.

E-bike parcours in hal 15

Kamperen en fietsen zijn de perfecte combinatie, daarom is er op de CARAVAN SALON 2023 een groot e-bike parcours op het buitenterrein van hal 15. Hier kunt u naar hartenlust e-bikes, elektrische scooters en eco movers uitproberen.

Kinderactiviteiten op de CARAVAN SALON 2023

Dit evenement is ook zeer geschikt voor gezinnen. Voor kinderen is er van alles te doen en ontdekken op de CARAVAN SALON 2023. Ze kunnen deelnemen aan een spannende speurtocht met verschillende uitdagende opdrachten, zoals behendigheidsspelletjes, natuurquizzen en zoekspelletjes. Kinderen kunnen zich inschrijven bij de stand van de “Deutsche Wanderverband” en een prijs winnen nadat ze de opdrachten hebben voltooid. Ook zijn er op het buitenterrein verschillende speel- en klimtoestellen te vinden.

Tickets CARAVAN SALON 2023

Tickets voor de CARAVAN SALON 2023 zijn alleen online verkrijgbaar. Hetzelfde geldt voor toegangstickets voor het Caravan Center. Tijdens het weekend zijn de tickets iets duurder dan doordeweeks. Wij zullen uiteraard de beurs bezoeken en u op de hoogte houden van alle nieuwtjes op het gebied van kamperen. Lees hier ons verslag van de CARAVAN SALON 2022.